الکل طبی ۷۰ درصد، قاتل ویروس کرونا!
الکل طبی ۷۰ درصد، قاتل ویروس کرونا!
اتانول و متانول جزو مواد شیمیایی بسیار پرکاربرد هستند و نقش آنها پس از شیوع کرونا پررنگ تر هم شده و همه ما روزانه از این ترکیبات شیمیایی ارزشمند استفاده می کنیم.
به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، با شیوع فراگیر کرونا افزایش مصرف الکل و کمبود ناگهانی این محصولات بازار تقلب به این عرصه نیز راه پیدا کرد و بازار خرید و فروش الکل طبی تقلبی نیز گسترش یافت. برخی از سودجویان متانول را به جای اتانول جا میزنند و آن را با قیمت کمتر به مردم میفروشند. به همین دلیل سعی کنید الکل طبی ۷۰ درصد مورد نیاز خودتان را از داروخانهها و شرکتهای معتبر خریداری کنید تا دچار عوارض ناخواسته نشوید.
الکلها از جمله اتانول و متانول جز مواد شیمیایی بسیار پرکاربرد در زندگی ما هستند. نقش آنها خصوصاً پس از شیوع کرونا پر رنگ تر هم شده و همه ما روزانه از این ترکیبات شیمیایی ارزشمند برای محافظت از خودمان استفاده میکنیم.
در حال حاضر انواع مواد ضدعفونی کننده با درصدهای مختلف اتانول تولید و به بازار عرضه میشوند تا به رعایت هرچه بیشتر بهداشت و مقابله با ویروس کرونا کمک کنند. استفاده از ترکیبات ضدعفونی کننده که پایه اصلی همه آنها الکل است تا جایی گستردش یافته که در کیف همه ما یک نوع از آنها یافت میشود.
باکتریها، ویروسها، قارچها و تک یاختهها انواع میکروارگانیسم هایی هستند که میتوانند باعث گسترش عفونت و بیماری شوند. اگرچه سیستم ایمنی طبیعی بدن بیشتر اوقات از ما در برابر این عوامل محافظت میکند اما میتوان با اقدامات پیشگیرانه ای همچون استفاده از الکلها و مواد ضدعفونی کننده به از بین بردن آنها و کاهش شیوع بیماریها کمک کرد.
اثر ضدعفونی کننده الکلها ناشی از دناتوراسیون پروتئینها است که برای این کار باید به نسبتهای خاصی با آب مخلوط شوند زیرا الکل خالص توانایی از بین بردن میکروارگانیسم ها را ندارد. در واقع محتوای آب موجود در الکل باعث میشود دناتوراسیون پروتئینهای دیواره سلولی به بهترین شکل انجام شود.
الکلها از سال ۱۸۸۸ به عنوان ضدعفونی کننده دست استفاده میشوند و خصوصیات ضدعفونی کننده اتانول و ایزوپروپانول نیز به خوبی اثبات شده است. در حالی که شستن دستها به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون همیشه ترجیح داده میشود ولی در صورت استفاده صحیح، ضد عفونی کردن دستها با الکل نیز میتواند جایگزین مناسبی باشد.
در بین انواع الکلهای موجود، اتانول ۷۰ درصد (الکل سفید) و متانول (الکل صنعتی) بیشترین مصرف را دارند. البته کاربرد این الکلها با یکدیگر متفاوت است به عنوان مثال متانول اصلاً خاصیت ضدعفونی کننده مناسبی ندارد و استفاده از آن میتواند عوارض متعددی برای فرد به دنبال داشته باشد.
به همین دلیل بیشتر مواد ضد عفونی کننده در فرمولاسیون خود از ایزوپروپیل الکل یا اتانول استفاده میکنند. اتانول که الکل طبی نیز نامیده میشود یک ویروس کش مؤثر در برابر تبخال، آنفولانزا و کرونا است و ایزوپروپیل الکل حتی در برابر باکتریها نیز مؤثر است.
لازم به یادآوری است که اتانول ویروسها، قارچها و باکتریها را از بین میبرد اما اسپورهای باکتری را از بین نمیبرد. بسته به نوع الکل مورد استفاده در فرمولاسیون مواد ضدعفونی کننده آنها میتوانند میکروبهای مختلف را از بین برده یا آنها را غیرفعال کنند.
بیشتر محصولات پاک کننده، ضدعفونی کننده، دستمال مرطوب و مواد ضدعفونی کننده دست حاوی الکل کافی برای از بین بردن میکروبها هستند. برای گندزدایی، محلولهای الکلی باید حداقل ۷۰٪ الکل داشته باشند. برای از بین بردن میکروبها و ویروسها در شرایط فعلی باید مواردی که بطور مکرر لمس میشوند مانند کلیدهای روشنایی، دستگیرهها و شیرهای آب را در خانه و محل کار به خوبی ضدعفونی کنید.
با توجه به قدرت ضدعفونی کننده الکلها اکنون باورهای غلطی در رابطه با این مواد شیمیایی شکل گرفته است. به عنوان مثال برخی افراد برای پیشگیری از ابتلاء به کرونا اقدام به مصرف خوراکی الکلهای اتانول و متانول میکنند!
در این رابطه باید بدانید که اگرچه در نوشیدنیهای الکلی درصدی الکل وجود دارد ولی مصرف خوراکی الکل در غلظتهای بالا نه تنها اثرات ضدعفونی کننده ندارد بلکه به اعضا بدن آسیب میزند.
به عنوان مثال مصرف متانول میتواند بینایی شما را از بین ببرد چون متانول یک الکل صنعتی است که بیشتر به عنوان سوخت مورد استفاده قرار میگیرد. این الکل بسیار سمی است و جذب پوستی بالایی دارد بنابراین حتی برای ضدعفونی کردن دستها نیز نباید از آن استفاده کنید.
طی روند تولید به متانول رنگ اضافه میشود تا بتوان آنرا از الکل سفید یا متانول تشخیص داد به همین دلیل شما معمولاً آنرا در بطریهای به رنگ قرمز و نارنجی در بازار مشاهده میکنید.
در رابطه با اتانول نیز باید بدانید که الکلهای موجود در بازار فقط برای ضدعفونی دستها و سطوح مناسب هستند و هنگام تولید برای جلوگیری از سو مصرف، به آنها مواد تقلیب کننده ای اضافه میشود که میتواند عوارض خطرناکی برای سلامتی داشته باشد.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظرات بسته شده است.