اخبار اجتماعی, اخبار خانواده

رئیس سازمان داوطلبان هلال‌احمر: شبکه «خادم» الگوی نوین حکمرانی اجتماعی در کشور است

ایسنا/همدان رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر نقش بی‌بدیل مردم در حل مسائل اجتماعی، گفت: شبکه «خادم» با تکیه بر سرمایه عظیم اجتماعی کشور، الگویی نوین از حکمرانی مردمی، مسئله‌محور و محله‌محور را در ایران عملیاتی می‌کند.

محمدجواد عزتی روز چهارشنبه ۱۰ دی‌ در آیین نکوداشت خدمات داوطلبانه و رونمایی از طرح «خادم» و مدیریت محله‌محور که در سالن شهدای استانداری همدان برگزار شد، اظهار کرد: سازمان داوطلبان هلال‌احمر در سال جاری با اجرای پویش‌های گسترده و خدمات متنوع، از حمایت خانواده‌های آسیب‌پذیر تا ترویج فرهنگ سلامت و همیاری اجتماعی، تلاش کرده است داوطلبی را به یک جریان مؤثر و پایدار در جامعه تبدیل کند.

عزتی تصریح کرد: پیام مشترک همه این خدمات این است که داوطلبی یعنی امید، یعنی همدلی و یعنی ساختن فردایی بهتر برای همه مردم ایران.

وی با اشاره به طرح ملی «شبکه خادم؛ خدمات اجتماعی داوطلبانه معتمدین» توضیح داد: این طرح در راستای فرامین مقام معظم رهبری و منویات رئیس‌جمهور محترم درباره ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت عظیم مردمی در تصمیم‌سازی‌ها و حل مسائل اجتماعی کشور طراحی شده است.

رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال‌احمر ادامه داد: شبکه خادم با بهره‌گیری از نخبگان اجتماعی، داوطلبان مردمی و معتمدین محلی، در پی آن است که خلأ نهادهای میانی در حکمرانی اجتماعی را پر کرده و الگویی چابک، مردمی و مسئله‌محور از تعامل میان جامعه و دولت را در حوزه‌هایی همچون افزایش تاب‌آوری در بحران‌ها، ارتقای انسجام اجتماعی، تقویت معیشت محله‌محور، گسترش نشاط عمومی و استقرار حکمرانی محلی ایجاد کند.

عزتی در ادامه با بیان اینکه این طرح پس از طی مراحل طراحی مفهومی، تدوین اسناد راهبردی و توسعه زیرساخت‌های ملی از اردیبهشت‌ماه امسال آغاز شده است، افزود: از ابتدای تابستان، شبکه خادم وارد فاز اجرایی و آزمایشی در دو استان همدان و کردستان شد.

وی خاطرنشان کرد: برای طراحی این طرح بیش از ۲۰۰ ساعت نشست تخصصی با حضور کارشناسان حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی، اجرایی، رسانه‌ای و برنامه‌ریزی برگزار شد و کمیته‌های تخصصی در هشت محور فعالیتی تشکیل گردید. همچنین بسته‌های جامع شامل اسناد پایه، دستورالعمل‌ها، شیوه‌نامه‌ها و ساختار عملیاتی از سطح محله تا ملی تدوین شد و مساجد به عنوان کانون‌های اجتماعی محلات در اجرای طرح مورد توجه ویژه قرار گرفتند.

رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال‌احمر با اشاره به انتخاب همدان و کردستان به عنوان پایلوت اجرای این طرح، بیان کرد: این دو استان به دلیل تنوع اجتماعی، فرهنگی و جغرافیایی انتخاب شدند تا الگوی نهایی طرح بر اساس تجربه میدانی و الگوهای بومی‌شده تدوین شود.

عزتی درباره اقدامات انجام‌شده در استان همدان اظهار کرد: جلسات تخصصی متعددی با حضور استاندار، معاونان، فرمانداران، بخشداران، دهیاران، مدیران دستگاه‌های اجرایی، ائمه جماعات، تشکل‌های مردمی و مدیران هلال‌احمر برگزار شد تا ابعاد طرح به‌صورت دقیق تبیین شود.

وی ادامه داد: امضای تفاهم‌نامه با معاونت امور عمرانی استانداری برای افتتاح خانه‌های هلال در دهیاری‌ها، اجرای طرح‌های پیشگیری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی به تفکیک شهرستان‌ها، ظرفیت‌سازی در مدارس، هیئت‌ها، خیریه‌ها و رسانه‌های محلی و همچنین راه‌اندازی شبکه دهیاری‌ها و خانه‌های هلال در بیش از ۲۳۰ مسجد از مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده در همدان بوده است.

رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال‌احمر خاطرنشان کرد: تاکنون ۹۲ شورای معتمدین در مساجد هدف استان با حضور ۴۸۶ نفر از معتمدین محلی تشکیل شده و فرآیند شناسایی نخبگان، خیرین، فعالان اجتماعی و معتمدین در محلات، روستاها، مدارس و دانشگاه‌ها همچنان ادامه دارد.

عزتی با تأکید بر نقش داوطلبان در موفقیت این طرح گفت: هیچ طرح ملی بدون قلب‌های داوطلب و دست‌های یاریگر مردم به ثمر نمی‌نشیند و این شما هستید که شبکه خادم را از روی کاغذ به متن زندگی مردم می‌آورید.

وی خاطرنشان کرد: امروز آغاز یک مسیر تازه است و از همه فعالان اجتماعی و دلسوزان دعوت می‌کنیم که همانند گذشته، پیشگام اجرای این طرح ملی باشند تا با هم آینده‌ای همدلانه‌تر و توانمندتر برای ایران بسازیم.

انتهای پیام

لینک خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *