اخبار سلامت

هشدار سازمان غذا و دارو نسبت به افزایش موارد تقلب در پودر و عصاره‌های زعفران

رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو با اشاره به رشد عرضه پودر و عصاره‌های پودری زعفران تقلبی در بازار و فضای مجازی، نسبت به خطرات استفاده از این محصولات هشدار داد و بر ضرورت خرید از مراکز معتبر تأکید کرد.

به گزارش رزنیوز، دکتر رویا امیری با بیان اینکه سهولت مصرف و قیمت ظاهرا مناسب پودر و عصاره‌های زعفران موجب افزایش تقاضای این محصولات شده است، گفت: پودر شدن زعفران امکان اختلاط آن با مواد ارزان‌قیمت از جمله زردچوبه، گلرنگ، پودر پوست انار و رنگ‌های مصنوعی را افزایش می‌دهد و زمینه بروز تقلب را فراهم می‌کند.

وی با هشدار نسبت به وجود رنگ‌های مصنوعی به‌ویژه تارترازین در برخی نمونه‌های تقلبی افزود: این رنگ می‌تواند عوارضی مانند حساسیت، بیش‌فعالی در کودکان و افزایش خطر بروز سرطان را به همراه داشته باشد و نظارت دقیق‌تر مصرف‌کنندگان را ضروری می‌سازد.

رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو ادامه داد: عصاره‌های پودری معمولاً حاوی مواد پرکننده و درصدی از پودر یا عصاره زعفران هستند، بنابراین تشخیص محصول اصل از تقلبی دشوارتر است. اگرچه آزمایش‌های تخصصی دقیق‌ترین روش تشخیص محسوب می‌شود، اما مصرف‌کنندگان می‌توانند با چند آزمون ساده ( رنگ، طعم و عطر) اصالت محصول را تا حدودی ارزیابی کنند.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی در پایان با تأکید بر اهمیت خرید از فروشگاه‌های معتبر گفت: قیمت‌های غیرواقعی و بسیار پایین مهم‌ترین نشانه محصولات تقلبی است. توجه به پروانه ساخت بهداشتی و اصالت بسته‌بندی باید در اولویت مصرف‌کنندگان باشد.

انتهای پیام

لینک خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *