اخبار تکنولوژی

آنچه جرم گوش درباره سلامتی ما آشکار می‌کند

آنچه جرم گوش درباره سلامتی ما آشکار می‌کند

مولکولی به نام سوتولون مسئول بوی خاص ادرار در بیماری ادرار شربت افرا است و این مولکول می‌تواند در جرم گوش افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، هم وجود داشته باشد. این کشف به این معناست که ممکن است پزشکان بتوانند با آزمایشی ساده ازطریق گرفتن نمونه‌ای از جرم گوش، این بیماری را تشخیص دهند. این روش ساده‌تر و ارزان‌تر از آزمایش ژنتیکی است. حتی شاید اصلاً نیازی به آزمایش ژنتیکی نباشد.

رابی آن موسی، شیمی‌دان محیط زیست، می‌گوید بوی جرم گوش نوزادان مبتلا به بیماری ادرار شربت افرا دقیقاً شبیه بوی شربت افرا است، به‌طوری‌که در ۱۲ ساعت اول پس از تولد نوزاد، اگر این بوی خاص را استشمام کنید، می‌فهمید نوزاد به این اختلال متابولیک ژنتیکی دچار است.

پژوهشگران در جرم گوش ۲۷ ترکیب خاص را شناسایی کرده‌اند که می‌تواند به‌عنوان اثر انگشت بیولوژیکی برای تشخیص سرطان استفاده شود

کووید-۱۹ نیز گاهی اوقات ازطریق جرم گوش قابل تشخیص است و همچنین می‌توان ازطریق جرم گوش فهمید که فرد دیابت نوع ۱ یا نوع ۲ دارد. تحقیقات اولیه نشان داده‌اند که شاید بتوان ازطریق جرم گوش متوجه شد که فرد به نوع خاصی از بیماری قلبی مبتلا است، هرچند هنوز تشخیص این بیماری ازطریق آزمایش خون راحت‌تر است.

بیماری منییر مشکلی در گوش داخلی است که باعث سرگیجه و از دست دادن شنوایی می‌شود. علائم این بیماری می‌تواند خیلی سخت و ناتوان‌کننده باشد و فرد مبتلا ممکن است دچار تهوع شدید و سرگیجه شود. این شرایط به‌قدری سخت است که فرد نمی‌تواند رانندگی کند یا تنهایی جایی برود. درنهایت، شنوایی فرد در گوش مبتلا به‌طور کامل از بین می‌رود.

موسی و تیمش کشف کردند که در جرم گوش افرادی که به بیماری منییر مبتلا هستند، مقدار سه اسید چرب خاص کمتر از افراد سالم است. این اولین بار است که برای بیماری منییر شاخص زیستی پیدا شده است. این بیماری اغلب با رد احتمال ابتلا به سایر مشکلات پزشکی تشخیص داده می‌شود و تشخیص آن ممکن است سال‌ها طول بکشد. شاید در آینده پزشکان بتوانند با آزمایش جرم گوش، بیماری منییر را سریع‌تر تشخیص دهند.

موسی توضیح می‌دهد جرم گوش می‌تواند به شناسایی بیماری‌هایی کمک کند که تشخیصشان با استفاده از مایعات بدن معمول مانند خون، ادرار یا مایع نخاعی سخت است. این بیماری‌ها معمولا نادر هستند و به همین دلیل تشخیص آن‌ها مدت زیادی طول می‌کشد.

اما چه عاملی موجب می‌شود جرم گوش به منبع ارزشمندی از اطلاعات مرتبط با سلامت تبدیل شود؟ نکته کلیدی این است که ترشحات مومی گوش منعکس‌کننده واکنش‌های شیمیایی درونی بدن، یعنی فرایند متابولیسم فرد، هستند.

نلسون روبرتو آنتونیوسی فیلهو توضیح می‌دهد بسیاری از بیماری‌ها در موجودات زنده مربوط به متابولیسم هستند که به فرآیندهای شیمیایی در بدن مربوط می‌شود. او مثال‌هایی مانند دیابت، سرطان، پارکینسون و آلزایمر را برای این نوع بیماری‌ها ذکر می‌کند.

در بیماری‌های متابولیکی، میتوکندری‌ها (ارگانل‌های سلولی که مسئول تولید انرژی در بدن هستند) به‌طور غیرعادی عمل می‌کنند. در سلول‌های سالم، میتوکندری‌ها چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها را به انرژی تبدیل می‌کنند، اما در بیماری‌ها این میتوکندری‌ها ممکن است مواد شیمیایی متفاوتی تولید کنند و حتی ممکن است تولید برخی مواد را متوقف کنند.

پژوهشگران آزمایشگاه آنتونیوسی فیلیو متوجه شده‌اند در جرم گوش بیشتر از سایر مایعات بدن مانند خون، ادرار، عرق و اشک‌ مواد شیمیایی مختلف وجود دارد. بروس کیمبل توضیح می‌دهد که جرم گوش به‌طور لحظه‌ای تغییر نمی‌کند. بنابراین، این امکان وجود دارد که از جرم گوش برای ثبت تغییرات بلندمدت در متابولیسم بدن استفاده شود.

آنتونیوسی فیلیو و تیمش درحال ساخت ابزاری به نام «سرومنوگرام» هستند که می‌تواند با بررسی جرم گوش، تشخیص دهد که آیا فرد به نوع خاصی از سرطان مبتلا است یا نه.

در مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۹، تیم آنتونیوسی فیلیو از نمونه‌های جرم گوش ۵۲ فرد مبتلا به سرطان‌هایی مانند لنفوم، کارسینوم و لوسمی جمع‌آوری کردند. نمونه‌هایی از ۵۰ فرد سالم نیز جمع‌آوری شد. سپس این نمونه‌ها را با روشی مورد بررسی قرار دادند که با دقت بالایی ترکیبات آلی فرار موجود در نمونه‌ها را شناسایی می‌کرد.

محققان متوجه شدند ۲۷ ترکیب خاص در جرم گوش وجود دارد که می‌تواند به‌عنوان اثر انگشت برای تشخیص سرطان استفاده شود. این ترکیب‌ها به‌گونه‌ای عمل می‌کنند که تیم تحقیقاتی فقط براساس مقدار این ترکیب‌ها در جرم گوش می‌تواند با دقت ۱۰۰ درصد پیش‌بینی کند که آیا فرد به سرطان مبتلا است یا نه. جالب این که این آزمایش نمی‌تواند تمایزی بین انواع سرطان‌ها (مثل لنفوم، کارسینوم و لوسمی) ایجاد کند که این نشان می‌دهد این ترکیب‌ها ممکن است به‌طور مشترک توسط سلول‌های سرطانی یا به‌عنوان واکنشی به آن‌ها از انواع مختلف سرطان تولید شوند.

آنتونیوسی فیلیو توضیح می‌دهد که اگرچه سرطان انواع مختلفی دارد، ازنظر فرآیندهای شیمیایی در بدن، سرطان پروسه بیوشیمیایی واحدی است. براین‌اساس، ممکن است بتوان فقط با بررسی ترکیبات آلی فرار سرطان را در هر مرحله از پیشرفت تشخیص داد.

تیم تحقیقاتی در ابتدا ۲۷ ترکیب آلی را شناسایی کرده بود، اما حالا تمرکزشان روی برخی از این ترکیب‌هاست که به‌طور خاص توسط سلول‌های سرطانی تولید می‌شوند، زیرا این ترکیب‌ها نشان‌دهنده متابولیسم خاص سلول‌های سرطانی هستند.

بیشتر بخوانید

در مطالعاتی که هنوز منتشر نشده‌ است، آنتونیوسی فیلیو و همکارانش نشان داده‌اند سرومنوگرام می‌تواند اختلالات متابولیکی را که در مراحل پیش‌سرطانی رخ می‌دهند، شناسایی کند.

وقتی سرطان‌ در مرحله اول شناسایی شود، نرخ درمان و بهبودی آن‌ تا ۹۰ درصد است. بنابراین، اگر بتوان مراحل پیش‌سرطانی را شناسایی کرد (قبل از این که سرطان به‌طور کامل شکل بگیرد)، احتمال موفقیت در درمان بسیار بیشتر خواهد بود.

لینک خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *