احتیاط، بازی بدون گل و سیل انتقادات / تساوی مصلحتی و احتمال شکست دوبله دختران فوتسال!

تیم ملی فوتسال زنان ایران یک توقف جنجالی مقابل ویتنام داشت تا در دور بعدی جام ملتها به دردسر نیفتد.
به گزارش “ورزش سه”، سومین و آخرین مسابقه تیم ملی فوتسال زنان ایران در مرحله گروهی جام ملتهای آسیا با تساوی بدون گل شاگردان فروزان سلیمانی مقابل ویتنام به پایان رسید. مسابقهای که البته نمیتوان نتیجه آن را زیر سوال برَد چراکه به وضوح مشخص بود دختران تیم ملی کشورمان قصدی برای برتری در این مسابقه نداشته و تصمیم آنها عدم پیروزی مقابل حریف برای قرار گرفتن در سوی دیگری از جدول مسابقات بود!
تیم ملی زنان کشورمان که بعد از دو قهرمانی پیاپی در سالهای 2015 و 2018، مورد توجه عموم مردم و رسانهها قرار داشت؛ بعد از این دو قهرمانی که در فینال به ترتیب با برتری مقابل ژاپن و تایلند رقم خورد؛ طی شش سال اخیر محک جدی نخورد و این موضوع را باید اصلیترین دلیل افول این تیم در طی هفت سال گذشته دانست.
شروع کرونا موجب لغو شدن مسابقات آسیایی (جام ملتها و داخل سالن) شد و بدین ترتیب خبری از برگزاری مسابقات رسمی برای تیمهای ملی نبود. بنابراین تیم ملی ایران در طی این مدت بدون انجام مسابقات رسمی مشغول استراحت شد و رقبای ما شروع به تدارک مسابقات دوستانه با تیمهای قدر اروپایی کردند تا از این فرصت بهترین بهره را برای پیش بردن اهراف بلند مدت خود کنند.
تیم ملی کشورمان در طی این هفت سال، ابتدا مربی مطح خود یعنی شهرزاد مظفر را از دست داد تا او برای استعدادیابی و خلق تیم ملی فوتسال زنان کویت راهی آن کشور شود. بعد از مظفر، فروزان سلیمانی هدایت تیم ملی را به عهده گرفت و طی سه سال گذشته سه بار موفق شد این تیم را قهرمان مسابقات کافا (غرب آسیا) کند. اما به توجه به برگزاری همزمان مسابقات مهم تیمهایی چون ژاپن، تایلند، چین و … با تیمهای اروپایی، مشخص بود که مسابقات کافا نمیتواند محکی جدی برای شاگردان سلیمانی باشد و این تیم برای جوانگرایی نیاز به برپایی اردوهای مکرر و انجام مسابقه با تیمهای بزرگتر دارد.

سرانجام اما بعد از چند سال تاخیر مسابقات جام ملتهای 2025 برگزار شد و تیم ملی کشورمان با تیمهای ویتنام، فیلیپین و هنگکنگ همگروه شد. بعد از دو برتری خفیف (1-0) و (3-1) به ترتیب مقابل فیلیپین و هنگکنگ، مسابقه سوم تیم ملی کشورمان امروز مقابل ویتنام برگزار شد. مسابقهای که البته از قبل صعود هر دو تیم به دور بعدی مسجل شد و هیچکدام تمایل به صدرنشینی نداشتند. چراکه در قسمت سخت جدول دور حذفی قرار نگیرند.
به همین دلیل بود که شاگردان فروزان سلیمانی نمایشی پر انتقاد مقابل ویتنام از خود ارائه دادند و از همان ابتدای مسابقه عدم تمایل به گل زدن و بردن را در عملکردشان مشهود بود. انتقادها از این بازی در حالی بالا گرفته که حتی فکر کردن به این استراتژی که برای رسیدن به فینال و قهرمان شدن، چنین رویکردهایی مدنظر کادر فنی تیم ملی فوتسال زنان باشد هم آزاردهنده است. البته این هم بماند که نمایش تیم ایران در دور گروهی، خصوصا در بازی سوم مقابل ویتنام به هیچ عنوان در حد و اندازه تیم مدعی فتح جام نبوده است.
البته که فوتسال ایران با چنین شرایطی ناآشنا نیست. اوایل مهر ماه سال گذشته بود که در آخرین دور گروهی جام جهانی فوتسال مردان، شاگردان وحید شمسایی مقابل فرانسه به میدان رفتند. هر دو تیم از دو بازی قبلی شش امتیاز گرفته بودند ولی در عین حال دوست نداشتند صدرنشین گروه F شوند. علتش هم قرعه سختی بود که در دور حذفی انتظارشان را میکشید. نیمه اول بسیار سرد و کسل کننده آن بازی که عمدتا با پاسهای کوتاه بازیکنان همراه بود، به پایان رسید ولی در نیمه دوم، بازیکنان ایران با گلهایی که زدند، در نهایت برنده از زمین خارج شدند. بردی که ناخواسته بود و ایران را شاید بر خلاف میل کادر فنی و بازیکنان صدرنشین گروه کرد و البته حذف تیم شایسته ایران را مقابل مراکش رقم زد..
حالا شاید، رسیدن دختران فوتبالیست به خواستهشان، تنها محل تفاوت آنها با تیم مردان باشد اما میل به نبردن (چیزی که دقیقا بلای جان تیمهای مدعی است) وجه اشتراک آنها بود. این مسئله البته در بازی تیم ساحلی و در مسابقات جام جهانی هم رخ داد که منجر به نتیجه مد نظر برای تیم ساحلی ایران نشد، اگرچه بازیکنان تیم ساحلی شکست مصلحتی را تکذیب میکنند.
دیروز در بازی فوتسال دختران ایران مقابل ویتنام، این میل شدید به نبردن مشهود بود؛ اما شاید شعبدهای زیر آستین تیمی که میخواهد دوباره قهرمان آسیا شود وجود داشته باشد.
این را هم در نظر بگیرید به هرحال همه هم بارسلونا نیستند و باید از مکر و فریب استفاده کنند. مسئولیت این تصمیم دشوار با سرمربی است. فردی که اگر تیم دختران ایران نتیجه لازم را نگیرد به صورت مضاعف شکست خواهد خورد!