اخبار تکنولوژی

دبیر انجمن فضای کار اشتراکی: فولاد مبارکه اصفهان و گلرنگ می‌خواهند فضای کار اشتراکی ایجاد کنند

دبیر انجمن فضای کار اشتراکی: فولاد مبارکه اصفهان و گلرنگ می‌خواهند فضای کار اشتراکی ایجاد کنند

امروزه مجموعه‌های بزرگی مانند فولاد مبارکه اصفهان و گلرنگ قصد دارند فضاهای کار اشتراکی تأسیس کنند. سرمایه‌گذاری این شرکت‌های بزرگ می‌تواند نقش مهمی در رشد این کسب‌وکارها در آینده ایفا کند. در کنار آنها، مجموعه‌های کوچک‌تر نیز تأثیر بسزایی در توسعه این حوزه دارند، اما بسیاری از آن‌ها در تأمین ساختمان با مشکلات حقوقی مواجه هستند که نیازمند ورود و همراهی دولت است.

فرشاد جعفرپور، دبیر انجمن فضای کار اشتراکی معتقد است که انعقاد قرارداد  برای  گرفتن ساختمان‌ها یکی از جدی‌ترین مشکلات فضاهای کار اشتراکی است و این در حالی است که دولت می‌تواند با ورود به‌موقع، این موانع حقوقی را برطرف کند.

چندی پیش شعبه ملاصدرا مجموعه پارادایس‌هاب و شعبه دانشگاه شریف فب‌لب تعطیل شدند. دبیر انجمن فضای کار اشتراکی در مورد تعطیلی این شعبه‌ها به زومیت می‌گوید:

قرار بود فضای کار اشتراکی فب‌لب به‌عنوان یکی از عناصر زیست‌بوم نوآوری در دانشگاه شریف فعالیت کند؛ ولی مکان این فضای کار اشتراکی در اختیار تپسل قرار گرفت و تغییر کاربری پیدا کرد. چرا باید این تغییر کاربری صورت بگیرد و دولت ورود نکند؟ این مکان نه به دلیل کمبود نقدینگی،  بلکه در راستای مسائل حقوقی در اختیار مجموعه‌ای قرار داده شد که توان تأمین فضا در نقاط مختلف شهر را دارد.

فرشاد جعفرپور، دبیر انجمن فضای کار اشتراکی

جعفرپور در باره تعطیلی شعبه ملاصدرای پارادایس‌هاب نیز می‌گوید: «در سال ۱۳۹۹ بود که شعبه ملاصدرای پارادایس‌هاب با همکاری چهارجانبه معاون علمی، قوه قضاییه، صندوق نوآوری شکوفایی و خود مجموعه پارادایس‌هاب راه‌اندازی شد و به نظر من، معاونت علمی می‌توانست به‌راحتی در حفظ این مجموعه نقش مؤثری ایفا کند. در چنین مسائلی است که ما انتظار داریم معاونت علمی ریاست‌جمهوری توجه بیشتری به فضای کار اشتراکی داشته باشد تا یکی از اصلی‌ترین مشکلات ما یعنی انعقاد قرارداد، هموار شود.»

رشد فضاهای کار اشتراکی باعث شده است تا مجموعه‌های بزرگی مانند فولاد مبارکه اصفهان و گلرنگ قصد تأسیس فضاهای کار اشتراکی داشته باشند.  دبیر انجمن فضای کار اشتراکی در این باره می‌گوید:

اخیراً مجموعه‌هایی مانند فولاد مبارکه اصفهان، در تهران و سایر شهرها اقدام به راه‌اندازی فضای کار اشتراکی کرده‌اند. فولاد مبارکه یک یا دو مرکز در اصفهان دارد و به نظرم در آینده خیلی نزدیک مرکز خود را در دانشگاه تهران هم ایجاد می‌کند. صحبت‌هایی از مجموعه گلرنگ نیز وجود دارد  که به این فضا ورود کند. این مجموعه قصد دارد یا خود اقدام به راه‌اندازی فضای کار اشتراکی کند، یا سهام یکی از مجموعه‌های فعال در این حوزه را خریداری کند.

فرشاد جعفرپور، دبیر انجمن فضای کار اشتراکی

به گفته جعفرپور هزینه تأسیس فضای کار اشتراکی بالا نیست و کشف استعداد، ایجاد ارزش افزوده و امکان شبکه‌سازی از جمله عواملی است که این مجموعه‌ها را ترغیب می‌کند تا در این حوزه سرمایه‌گذاری و فعالیت کنند.

در حال حاضر حدود ۲۰۰ فضای کار اشتراکی در ایران فعال هستند و نزدیک ۵۰ هزار نفر در آنها فعالیت می‌کنند. او در پایان صحبت‌های خود تأکید می‌کند که آسیب به فضاهای کار اشتراکی، به‌معنای لطمه زدن به کسب‌وکار این ۵۰ هزار نفر است و دولت باید در راستای تصحیح قانون‌گذاری این فضاها اقدام جدی کند.

لینک خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *