در گفتوگو با مهراد عبدالرزاق بررسی شد؛ دلیل اختلالهای اسنپفود چیست؟

علاوه بر بروز مشکل در زمان پیک استفاده از پلتفرم، کمبودها و اشکالات زیرساختی هم علت دیگر بروز اختلال روی پلتفرم اسنپفود هستند؛ عبدالرزاق این موضوع را این طور توضیح میدهد:
موضوع دیگر این است که سرویسهایی مثل اسنپفود در بقیه کشورها بیشتر از زیرساختهای ابری استفاده میکنند. این در حالی است که بخش عمده اختلالات ما در اسنپفود به خاطر مشکلاتی است که در زیرساخت اتفاق میافتد. چون زیرساخت بخش بزرگی است و بعضی اوقات اشتباههایی رخ میدهد.
– مهراد عبدالرزاق، رییس هیئتمدیره اسنپفود
مشکلات زیرساختی به همین مورد ختم نمیشود؛ حتی بروز اختلال در تامین برق هم، در چند وقت اخیر که ناترازی انرژی و نوسانات در شبکه برق بیشتر شده دلیل دیگرِ بروز اختلال در پلتفرمهای آنلاین است:
موضوعی که البته از عهده ما خارج است کیفیت ارائه خدمات زیرساخت است؛ مثل اختلالات برق. دو مساله وجود دارد. یکی این که اصلا چرا باید برق قطع شود؟ و دوم این که دیتاسنتر اساسا به وجود آمده که زیرساخت مناسبی برای این شرایط داشته باشد. هرچند من انتقاداتی به دیتاسنترها دارم و فکر میکنم باید بهتر عمل کنند اما وقتی این قطعیها به سطح بالایی میرسد، چون دیتاسنتر برای پاسخ دادن به چنین شرایطی طراحی و تجهیز نشده و امکان ادامه فعالیت ندارد، از کار میافتد
– مهراد عبدالرزاق، رییس هیئتمدیره اسنپفود
به گفته او، هزینهای که در نتیجه اختلال ناشی از قطعی برق به کسبوکارها تحمیل میشود بسیار زیاد است و برای فضای عمومی آن کسبوکار، تامینکنندهها، مصرفکننده نهایی و… مشکلات متعددی ایجاد میکند؛ بنابراین، «این مشکلات را نباید صرفا اختلال در یک پلتفرم ببینیم؛ این اختلال در روزمره بسیاری از آدمهاست.»
در سه ماهه دوم امسال اختلالات ناشی از قطعی برق را کاهش میدهیم
رییس هیئتمدیره اسنپفود در پاسخ به این که چه تلاشی برای رفع این مشکل کردهاند تا در نهایت اختلالهای ناشی از قطعی برق را به حداقل برسانند، میگوید: «ما در سالهای اخیر برای حل این مشکل سرمایهگذاری زیادی انجام دادیم و با کمک دیتاسنترهای مختلف زیرساختهایی تقریبا شبیه به دیتاسنتر ایجاد کردیم و همچنین، محل دیتاسنتر را در چند نقطه مختلف تکثیر کردیم. به طور کلی، سعی کردهایم برای جلوگیری از این اتفاقها زیرساختهایمان را پیشرفتهتر کنیم.»
رفع این اختلالات از ماموریتهای جدی اسنپفود در سال جاری است و عبدالرزاق میگوید: «قصد داریم این اختلالها را برطرف کنیم و فکر میکنم در سه ماهه دوم امسال بتوانیم بهبودهای محسوسی در این زمینه داشته باشیم.»
در حملات DDoS بیشتر از کسبوکارها زیرساختهای سراسری هدف قرار میگیرند
یکی از مشکلاتی که نه فقط دامن کسبوکارها بلکه دامن کل زیرساختهای ارتباطی کشور را گرفته حملات DDoS است که گاهی آنقدر گسترده است که بخش قابل توجهی از شبکه اینترنت کشور را با اختلال مواجه میکند.
رییس هیئتمدیره اسنپفود میگوید هرچند قبلا حجم حملات DDoS که باعث بروز اختلال در این پلتفرم میشد بیشتر بود اما در حال حاضر این حملات کمتر از قبل رخ میدهد:
قبلا این حملهها خیلی بیشتر بود اما هرچه جلوتر آمدیم ساختارهای پیشگیرانه و تکنولوژیها بهتر شد، خودمان بیشتر یاد گرفتیم. همینطور ساختارهای بازدارنده بعدی و عکسالعملهایی که در ساختارهای قانونی ایجاد شد، الان وضعیت تا حدی بهتر از قبل شده است.
البته عبدالرزاق این نکته را هم اضافه میکند که حملات DDoS بیشتر از این که کسبوکارها و پلتفرمها را هدف قرار دهد، روی زیرساختهای ارتباطی سراسری انجام میشود:
«زمانی هم که حملات DDoS اتفاق میافتد بیشتر از این که هدف حمله ما باشیم، زیرساختهای سراسری مورد حمله قرار میگیرد و زیرساخت ما را هم تحت تاثیر قرار میدهد و بخشی از کاربران ما با اختلال روبهرو میشوند.»