عادات نادرست غذایی؛ چالشی برای امنیت غذایی کشور
رئیس دانشگاه علومپزشکی تهران با بیان اینکه در زمینه تحقق امنیت غذایی با چالشهای متعددی مواجه هستیم، گفت: عادات نادرست غذایی، از چالشهای امنیت غذایی به حساب میآید؛ به طور مثال، مصرف بیش از حد قند و چربیهای ترانس و استفاده زیاد از غذاهای فستفودی سبب بروز مشکلات فراوانی در جامعه شده است.
به گزارش رزنیوز، دکتر سید رضا رئیسکرمی، در همایش «روز جهانی غذا» که امروز (۲۶ مهر) به میزبانی دانشگاه علومپزشکی تهران برگزار شد، اظهار کرد: دسترسی به غذایی سالم و ایمن جزو حقوق تمام انسانها محسوب میشود. متاسفانه در جنگ غزه دسترسی به غذای سالم و ایمن به یک حربه جنگی تبدیل شد.
وی درباره شعار روز جهانی غذا مبنی بر «حق دسترسی به غذا برای زندگی و آیندهای بهتر» گفت: غذای پایدار و کافی نهتنها بقای یک جامعه را تضمین میکند، بلکه پیشنیاز رشد، ارتقا و بهبود شاخص کیفیت زندگی نسلهای آینده است. با توجه به این شرایط، میبایست رسالت اصلی خود در زمینه سلامت، تقویت امنیت غذایی و تنوع در سبد غذایی را با تکیه بر دانش، پژوهش و استفاده از فناوریهای نوین سرلوحه خود قرار دهیم.
وی درباره ضرورت توجه به موضوع «غذا برای همه و پرهیز از اسراف» گفت: این موضوع، یکی از اساسیترین مباحث توسعه پایدار محسوب میشود که نیازمند برنامهریزی صحیح در خرید و مصرف غذا، بهبود زنجیره تأمین و نگهداری، آموزش عمومی و همچنین تدوین سیاستهای حمایتی برای اقشار کمبرخوردار است.
رئیسکرمی با بیان اینکه در مسیر تامین امنیت غذایی با چالشهای مواجه هستیم، اظهار کرد: حضور و درگیر بودن دستگاههای متعدد از چالشهای مهم تامین امنیت غذایی محسوب میشود. اگر این دستگاهها با یکدیگر هماهنگ نباشند، چالشهای بزرگی در این حوزه ایجاد میشود. با توجه به این شرایط، قانونگذار در کشور ما دبیرخانه و شورایی را در قالب «شورای سلامت و امنیت غذایی» تشکیل داده و تمام دستگاههای مرتبط در این شورا حضور دارند و ریاست آن نیز بر عهده رئیسجمهور است که از اهمیت موضوع امنیت غذایی حکایت میکند.
وی ادامه داد: لازم و ضروری است که در سطح اجرایی امنیت غذایی با یکدیگر هماهنگ باشیم تا عملکرد بهتری داشته باشیم. عادات نادرست غذایی، چالش دیگر امنیت غذایی به حساب میآید؛ به طور مثال، مصرف بیش از حد قند و چربیهای ترانس و استفاده زیاد از غذاهای فستفودی سبب بروز مشکلات فراوانی در جامعه شده است. بخش قابل توجهی از مرگومیر ناشی از بیماریهای قلبی به دلیل تغذیه ناسالم است.
این پزشک و متخصص کودکان گفت: در ارتباط با امنیت غذایی میبایست به طور ویژه به کودکان توجه کرد. چه در زمینه تأمین امنیت غذایی و چه در حوزه آموزش عمومی. لازم است سطح دانش و آگاهی عمومی مردم را نسبت به تغذیه سالم، بهویژه تغذیه کودکان، ارتقا دهیم. واقعیت این است که مقابله با سودجویان بدون ارتقای آگاهی عمومی کار بسیار دشواری خواهد بود. شاید وظیفه اصلی ما به عنوان دانشگاه و نهاد علمی این باشد که بتوانیم دانش و آگاهی مردم را افزایش دهیم.
انتهای پیام