اخبار تکنولوژی

پاپ لئون چهاردهم: هوش مصنوعی چالش‌های جدیدی برای کرامت انسانی ایجاد می‌کند

هوش مصنوعی نقش پررنگی در انتخاب نام پاپ جدید داشت!

گسترش هوش مصنوعی در صنایع مختلف چنان گسترده شده که حتی کلیسای کاتولیک نمی‌تواند نسبت‌به آن بی‌تفاوت بماند.

به گزارش بیزنس اینسایدر، پاپ لئون چهاردهم، نخستین پاپ متولد آمریکا، برای نخستین‌بار پس از انتخاب خود، در جمع کاردینال‌ها سخنرانی کرد و گفت انتخاب نام «لئون چهاردهم» تحت‌تأثیر هوش مصنوعی بوده است.

به گفته‌ی پاپ: «با احساس مسئولیت برای ادامه‌ی همان مسیر، نام لئون چهاردهم را برگزیدم. دلایل مختلفی برای چنین انتخابی وجود دارد، اما مهم‌ترین‌شان این است که پاپ لئو سیزدهم در فرمان تاریخی خود، به مسائل اجتماعی در جریان نخستین انقلاب صنعتی پرداخت. در دوران ما نیز کلیسا در برابر انقلاب صنعتی جدید و تحولات هوش مصنوعی، گنجینه‌ی آموزش‌های اجتماعی خود را برای دفاع از کرامت انسانی، عدالت و کار به همه ارائه می‌دهد.»

اولین‌بار نیست که کلیسای کاتولیک به هوش مصنوعی واکنش نشان می‌دهد. زمستان سال گذشته واتیکان یادداشتی مفصل درباره‌ی ارتباط میان هوش مصنوعی و هوش انسانی منتشر کرد. در این سند آمده بود که کلیسا پیشرفت‌های علمی، فناوری، هنر و دیگر فعالیت‌های بشری را تشویق می‌کند، اما نسبت‌به چالش‌های انسان‌شناختی و اخلاقی ناشی از توسعه‌ی هوش مصنوعی هشدار داد.

مقاله‌های مرتبط

پاپ فرانسیس، سلف لئو چهاردهم، در ژانویه‌ی ۲۰۲۴ (دی و بهمن ۱۴۰۳) در پیامی رسمی درباره‌ی هوش مصنوعی ابراز نگرانی کرده بود: «گسترش سریع نوآوری‌های شگفت‌انگیزی که درک‌شان فراتر از توان بسیاری از مردم است، هم هیجان‌انگیز و هم گیج‌کننده خواهد بود. این پدیده پرسش‌های عمیقی درباره‌ی ماهیت انسان، ویژگی‌های منحصربه‌فرد ما و آینده‌ی گونه‌ی بشر در عصر هوش مصنوعی ایجاد می‌کند. چگونه می‌توانیم در این تحول فرهنگی، انسان باقی بمانیم و آن را در مسیر خیر هدایت کنیم؟»

پاپ فرانسیس افزود: «در این دوره که خطر غنی‌شدن در فناوری و فقیرشدن در انسانیت وجود دارد، تأملات ما باید از قلب انسان آغاز شود.»

لینک خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *