اخبار اجتماعی

جابه‌جایی خانواده‌ها شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل را دشوار می‌کند

جابه‌جایی خانواده‌ها شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل را دشوار می‌کند

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری رز نیوز به نقل از تسنیم، رضوان حکیم‌زاده با اشاره به جایگاه آموزش‌وپرورش در توسعه پایدار کشور اظهار کرد: سرمایه‌گذاری در تعلیم‌وتربیت مهم‌ترین و زیربنایی‌ترین سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است و شوراهای آموزش‌وپرورش باید به کانون تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی برای توسعه سرمایه انسانی تبدیل شوند.

وی با بیان اینکه نگاه دولت چهاردهم به آموزش‌وپرورش فراتر از توسعه فضاهای آموزشی است، افزود: رئیس‌جمهور در کنار تأکید بر مدرسه‌سازی و توسعه زیرساخت‌های آموزشی، توجه ویژه‌ای به ارتقای کیفیت یادگیری، تحول در برنامه‌های درسی و بهبود روش‌های آموزش دارد و این رویکرد، مسئولیت مدیران و متولیان نظام تعلیم‌وتربیت را دوچندان می‌کند.

حکیم‌زاده با اشاره به اهمیت نقش شوراهای آموزش‌وپرورش در تصمیم‌گیری‌های محلی تصریح کرد: شورای آموزش‌وپرورش هر شهرستان باید مهم‌ترین میز سرمایه‌گذاری برای آینده آن منطقه باشد؛ زیرا تصمیم‌هایی که در این شورا اتخاذ می‌شود، مستقیماً بر کیفیت تربیت نسل آینده و توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جامعه تأثیر می‌گذارد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش در بخش دیگری از سخنان خود، مسئله بازماندگی از تحصیل را یکی از چالش‌های مهم نظام آموزشی دانست و گفت: بخشی از کودکان بازمانده از تحصیل متعلق به خانواده‌هایی هستند که به دلیل شرایط اقتصادی و معیشتی، ناگزیر به جابه‌جایی میان شهرها و استان‌های مختلف می‌شوند و در برخی موارد، به دلیل ثبت نشدن اطلاعات محل سکونت جدید، امکان شناسایی و پیگیری وضعیت تحصیلی فرزندان آنان با دشواری مواجه می‌شود.

وی با تأکید بر ضرورت ایجاد سازوکارهای منسجم برای ثبت و پایش جابه‌جایی جمعیت افزود: ساماندهی اطلاعات سکونتی خانواده‌ها و تقویت همکاری میان آموزش‌وپرورش، وزارت کشور و دستگاه‌های اجرایی می‌تواند نقش مؤثری در شناسایی به‌موقع کودکان بازمانده از تحصیل و جلوگیری از گسست آموزشی آنان داشته باشد.

حکیم‌زاده همچنین با اشاره به اهمیت توجه به تنوع فرهنگی و اجتماعی در مناطق مهاجرپذیر خاطرنشان کرد: مدیریت صحیح جابه‌جایی‌های جمعیتی، علاوه بر تسهیل برنامه‌ریزی برای ارائه خدمات آموزشی، نیازمند توجه به ابعاد فرهنگی و اجتماعی و تقویت مهارت‌های زندگی در جوامع چندفرهنگی است.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های صنعتی شهرستان اردکان اظهار کرد: توسعه صنایع در کنار دستاوردهای اقتصادی، پیامدها و مسئولیت‌های اجتماعی نیز به همراه دارد و ضروری است مجموعه‌های صنعتی متناسب با ظرفیت‌های خود، سهم مؤثرتری در حمایت از آموزش‌وپرورش، توسعه امکانات آموزشی و ارتقای کیفیت تعلیم‌وتربیت ایفا کنند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش همچنین با قدردانی از تعامل و همکاری نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی، فرماندار، مدیرکل آموزش‌وپرورش استان و مجموعه مدیران شهرستان، بر ضرورت استمرار هم‌افزایی میان دستگاه‌های اجرایی، نهادهای محلی و آموزش‌وپرورش برای حل مسائل آموزشی تأکید کرد.

حکیم‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به بازدید از یکی از مدارس مهارت‌محور شهرستان اردکان گفت: تجربه‌های موفق مدارس نشان می‌دهد که خلاقیت، نوآوری و انگیزه مدیران و معلمان می‌تواند حتی در فضاهای آموزشی با امکانات محدود، زمینه شکل‌گیری محیط‌های یادگیری پویا و اثربخش را فراهم کند.

وی افزود: در بازدید از این مدرسه، شاهد اجرای فعالیت‌های عملی و مهارتی با مشارکت فعال دانش‌آموزان بودیم؛ تجربه‌ای ارزشمند که نشان می‌دهد با مدیریت خلاقانه و بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود می‌توان مدرسه را به محیطی برای زندگی، یادگیری و کسب مهارت تبدیل کرد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش با تأکید بر ضرورت شناسایی و معرفی الگوهای موفق آموزشی تصریح کرد: تجربه‌های نوآورانه و اثربخش مدارس باید مستندسازی و به‌عنوان الگوهای قابل استفاده در سایر مناطق کشور معرفی شوند تا زمینه گسترش آموزش مهارت‌محور و ارتقای کیفیت فعالیت‌های تربیتی فراهم شود.

حکیم‌زاده در پایان با قدردانی از تلاش‌های فرهنگیان، مدیران و پیشکسوتان آموزش‌وپرورش شهرستان اردکان، بر اهمیت بهره‌گیری از تجربه مدیران پیشین، تقویت مشارکت معلمان در تصمیم‌گیری‌ها و حفظ ارتباط مستمر میان مسئولان و جامعه فرهنگیان تأکید کرد و گفت: مسائل و درخواست‌های مطرح‌شده در این نشست بررسی و در چارچوب اختیارات و ظرفیت‌های موجود پیگیری خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر در وبسایت tasnimnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *