اخبار اجتماعی

فریب جدید با پیام «اخطار حذف اکانت» در پیام‌رسان بله

فریب جدید با پیام «اخطار حذف اکانت» در پیام‌رسان بله

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری رز نیوز به نقل از تسنیم، اخیراً گزارش‌های متعددی از سوی کاربران پیام‌رسان «بله» مبنی بر دریافت پیام‌های مشکوک با هدف دسترسی غیرمجاز به حساب‌های کاربری منتشر شده است. در این شیوه جدید، کلاهبرداران سایبری با طراحی سناریوهای فریبنده و جعل هویت پشتیبانی این پیام‌رسان، تلاش می‌کنند با ایجاد رعب و وحشت در کاربران، به حساب‌های شخصی آنان نفوذ کنند.

در آخرین مورد سودجویان با ایجاد حساب‌هایی با نام‌های جعلی نظیر «اِعـلـانـات | احـراز» و استفاده از لوگوی رسمی پیام‌رسان بله، در نخستین گام پیامی با عنوان «اخطار امنیت حساب» ارسال می‌کنند. آن‌ها در این پیام مدعی می‌شوند که سیستم امنیتیِ «بله»، «دو حساب کاربری همزمان فعال با این شماره» را شناسایی کرده است.

سودجویان برای باورپذیرتر کردن این کلاهبرداری، اطلاعاتی ساختگی نظیر نشانی IP (با ارقام غیرمنطقی و نامعتبر) و مدل گوشی را در متن پیام گنجانده و کاربر را تهدید می‌کنند که در صورت عدم «اثبات مالکیت» تا پایان همان شب (ساعت 23:59)، حساب کاربری وی به‌صورت دائمی حذف خواهد شد. هدف اصلی از ایجاد این فشار زمانی، وادار کردن کاربر به واکنشِ عجولانه و بدون تفکر است.

در ادامه این سناریو، کلاهبردار در پیام دوم از کاربر می‌خواهد که کد 5 رقمیِ احراز هویتی را که «بله» برای شماره‌اش ارسال می‌کند، برای آن‌ها باز ارسال کند. در حقیقت، کلاهبردار همزمان در حال وارد کردن شماره قربانی در نسخه وب یا اپلیکیشن «بله» است و به محض اینکه کاربر کد رسمی دریافتی از سرور اصلی را در اختیار او بگذارد، دسترسی کاملِ سارق به حساب فراهم می‌شود.

چگونه امنیت حساب خود را در «بله» حفظ کنیم؟

کارشناسان امنیت سایبری با اشاره به اینکه هیچ‌یک از تیم‌های پشتیبانی پیام‌رسان‌های رسمی (از جمله بله) هرگز از طریق چت خصوصی درخواست کد تایید نمی‌کنند، نکات زیر را به کاربران توصیه می‌کنند:

توجه به هشدار رسمی برنامه: پیام‌رسان بله در چت با حساب‌های غیررسمی، با درج کادر هشدار خاکستری‌رنگ (با متن «این یک حساب رسمی نیست»)، جعلی بودن فرستنده را به کاربر یادآوری می‌کند؛ این اولین و مهم‌ترین نشانه برای تشخیص کلاهبرداری است.

کدهای ورود محرمانه است: کدهای تایید ورود (OTP) که از سوی سرور بله ارسال می‌شوند، کاملاً محرمانه هستند و نباید تحت هیچ عنوانی در اختیار هیچ فرد یا کانالی قرار گیرند.

مسدودسازی و گزارش تخلف: در صورت دریافت چنین پیام‌هایی، کاربران باید از هرگونه پاسخ خودداری کرده و با استفاده از گزینه‌های «مسدود کردن» (Block) و «گزارش» (Report) در تنظیمات چت، دسترسی کلاهبردار را قطع و اکانت را به تیم فنی بله گزارش کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر در وبسایت tasnimnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *