مدیرعامل انویدیا: اگر در حال حاضر ۲۰ ساله بودم، در این رشته دانشگاهی تحصیل میکردم
نگار علی– جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت انویدیا، غول تراشهسازی جهان، در جریان سفر اخیر خود به پکن، در پاسخ به این پرسش که اگر امروز دانشآموزی ۲۲ ساله بود با همان جاهطلبی گذشته، چه مسیری را انتخاب میکرد، گفت: «اگر امروز فارغالتحصیل میشدم، بهجای علوم نرمافزار، علوم فیزیکی را انتخاب میکردم.»
او افزود که خودش در سن ۲۰ سالگی، دو سال زودتر از موعد از دانشگاه فارغالتحصیل شده است. هوانگ مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی برق از دانشگاه ایالتی اورگن و مدرک کارشناسیارشدش را از دانشگاه استنفورد دریافت کرده است. او در سال ۱۹۹۳ و تنها یک سال پس از اتمام تحصیلات، همراه با دو مهندس دیگر، شرکت انویدیا را در یکی از رستورانهای زنجیرهای دنیز در کالیفرنیا بنیانگذاری کرد.
در حالی که انویدیا اخیراً با عبور از ارزش بازار ۴ تریلیون دلار، عنوان ارزشمندترین شرکت جهان را از آن خود کرده، هوانگ در سخنان اخیر خود به تحولی جدید در مسیر هوش مصنوعی اشاره کرد: «موج بعدی، هوش مصنوعی فیزیکی است.»
او گفت در ۱۵ سال گذشته، هوش مصنوعی مسیرهای مختلفی را طی کرده است؛ از هوش ادراکی (Perception AI) در سالهای آغازین مانند پروژه AlexNet در ۲۰۱۲ که به درک بینایی رایانهای انجامید، تا هوش مولد (Generative AI) که به تولید متن، تصویر، کد و زبانهای مختلف رسید. حالا به گفته هوانگ، وارد عصر هوش استدلالی (Reasoning AI) شدهایم؛ جایی که هوش مصنوعی میتواند مسائل را تحلیل و شرایط جدید را شناسایی کند.
اما آینده در گرو هوش مصنوعیای است که قوانین فیزیک، نیروی اصطکاک، اینرسی و علت و معلول را بفهمد؛ تواناییهایی که به گفته هوانگ برای ساخت نسل جدیدی از رباتهای فیزیکی و کارخانههای رباتیک ضروری است. او تأکید کرد: «زمانی که هوش مصنوعی فیزیکی را در یک جسم فیزیکی مانند ربات پیادهسازی کنیم، به دنیای رباتیک وارد میشویم. این تحول برای ساخت کارخانههای نسل آینده که با کمبود شدید نیروی کار مواجه هستند، حیاتی خواهد بود.»
هوانگ همچنین اشاره کرد که این نسل از رباتها، با درک مفاهیمی مثل بقای شیء (object permanence) یا پیشبینی مسیر حرکت اجسام، میتوانند در صنایع تولیدی، لجستیک و خودرو تحولآفرین باشند.
منبع: cnbc
۲۲۷۲۲۷