اخبار سیاسی

نمایش 30 طرح برگزیده “هاتف” در دانشگاه شریف

نمایش 30 طرح برگزیده "هاتف" در دانشگاه شریف

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری رز نیوز به نقل از تسنیم، نمایشگاه ارائه دستاوردهای هاتف با حضور و معرفی بیش از 30 محصول فناورانه این برنامه علمی و پژوهشی صبح امروز در دانشگاه صعنتی شریف برگزار شد.

در این رویداد چند ساعته،  مجریان طرح‌های مختلف علمی و فناورانه، با ارائه دستاوردهای خود، آنها را به سرمایه‌گذاران و بنگاه‌های صنعتی، دانشجویان و اساتید دانشگاه معرفی کردند. 

برنامه «هاتف» دانشگاه صنعتی شریف با حمایت از 52 طرح فناورانه، زمینه توسعه 46 محصول و تأسیس 31 شرکت نوپا را فراهم کرده است؛ حال قرار است دستاوردهای این برنامه که با هدف تبدیل ظرفیت علمی دانشگاه به کسب‌وکارهای فناورانه اجرا شده، سوم آبان‌ماه در نمایشگاهی با حضور سرمایه‌گذاران و فعالان صنعت معرفی شود.

بهنام طالبی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف در حاشیه این نمایشگاه با اشاره به این طرح هاتف دانشگاه صنعتی شریف گفت: طرح هاتف  بیش از دو سال گذشته با همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری آغاز شد. در گام نخست و پس از انتشار فراخوان عمومی، بیش از 150 طرح فناورانه به دبیرخانه ارسال شد که پس از داوری‌های فشرده و کارشناسی، 52 طرح برای ورود به این دوره انتخاب شدند.

وی افزود: امروز شاهدیم که از میان 52 طرح برگزیده، بیش از 30 طرح مستقیماً به محصول نهایی تبدیل شده، شرکت‌های مربوط به آنها به ثبت رسیده و هم‌اکنون این واحد‌های فناور در مرکز رشد دانشگاه مستقر هستند.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه شریف به اهداف برپایی این نمایشگاه نیز اشاره کرد و گفت: هدف اصلی از برگزاری این رویداد، فراهم کردن بستر برای تعامل مستقیم میان فناوران با سرمایه‌گذاران و مشتریان بالقوه است تا شرکت‌ها بتوانند محصولات خود را از نزدیک معرفی کنند و پایه‌های همکاری‌های راهبردی و تجاری‌سازی در آینده پی‌ریزی شود.

وی اضافه کرد: یکی از تجارب بسیار مثبت و ارزشمند ما در این فرآیند این بود که اثبات شد اگر حمایتی شایسته و به‌موقع از اساتید دانشگاه صورت گیرد، آنها پتانسیل بالایی در خلق محصول، خدمات نوآورانه و تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان دارند.

طالبی با بیان اینکه هر یک از این مجموعه‌ها پس از گذراندن مراحل رشد، می‌توانند به شرکت‌هایی بزرگ و اثرگذاری تبدیل شوند که قابلیت صادرات و حضور فعال در بازار‌های جهانی را نیز خواهند داشت، تاکید کرد: این الگو تجربه‌ای کاملاً موفق در دانشگاه صنعتی شریف بود و با توجه به اینکه متولی اصلی این رویکرد معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری است، برنامه‌های مشابهی نیز برای تسری این الگو به سایر دانشگاه‌های کشور در حال پیگیری و اجراست. 

طالبی درباره طرحهای حمایتی پارک علمی و فناوری شریف تصریح کرد: شرکت‌های شکل‌گرفته به‌صورت خودکار در فرآیند حمایتی پارک قرار گرفته و اکنون عضو مرکز رشد هستند. در طول دوره رشد، بسته‌ای جامع از خدمات شامل اختصاص فضای استقرار (دفتر کاری) و تسهیلات مادی و معنوی به این تیم‌ها ارائه می‌شود تا بتوانند به سطح پایداری و تاب‌آوری اقتصادی برسند.

وی در پایان یادآور شد: پس از تثبیت جایگاه و پایداری شرکت‌ها، ورود آنها به مرحله «پسارشد» آغاز می‌شود. در این فاز نیز پارک علم و فناوری شریف با بهره‌مندی از مزایای قانونی عضویت در پارک، معافیت‌های مالیاتی و گمرکی، اتصال به شبکه بزرگ شرکت‌های فناور و برگزاری رویداد‌های تخصصی بازاریابی و تجاری‌سازی، همچنان پشتیبان و همراه مسیر توسعه این مجموعه‌ها خواهد بود.

به گزارش رز نیوز به نقل از تسنیم، دانشگاه صنعتی شریف با اجرای برنامه «هاتف» (هدایت اعتبارات توسعه فناوری)، حمایت مالی از طرح‌های پژوهشی و فناورانه را با هدف توسعه محصولات جدید و شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان و نوپا در دستورکار قرار داد.

 

این برنامه از آذرماه 1402 با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری آغاز شد و در قالب آن، اعتبارات توسعه فناوری به طرح‌های منتخب اعضای هیئت علمی اختصاص یافت.

فرآیند اجرای برنامه هاتف شامل انتشار فراخوان، غربالگری و ارزیابی طرح‌ها، تخصیص اعتبار، نهایی‌سازی محصولات و ایجاد واحدهای فناور بوده است.

بر اساس گزارش عملکرد این برنامه، از مجموع 140 طرح دریافت‌شده، 52 طرح برای دریافت حمایت انتخاب شدند. همچنین 117 عضو هیئت علمی متقاضی مشارکت در این برنامه بودند که در نهایت طرح‌های 52 عضو هیئت علمی مورد حمایت قرار گرفت. از میان مجریان طرح‌های منتخب، 17 نفر استاد، 14 نفر استادیار و 21 نفر دانشیار بودند.

توسعه 46 محصول فناورانه و ایجاد 31 شرکت نوپا

یکی از مهم‌ترین نتایج برنامه هاتف، تبدیل طرح‌های دانشگاهی به محصولات فناورانه و کسب‌وکارهای جدید بود.بر اساس آمار ارائه‌شده، تاکنون 46 محصول فناورانه در چارچوب این برنامه توسعه یافته و فرآیند تکمیل شش محصول دیگر ادامه دارد.همچنین از مجموع 52  طرح حمایت‌شده، 31 طرح به ثبت شرکت جدید منجر شده است. در 10 طرح نیز محصولات جدید در شرکت‌های موجود توسعه یافته اما 11 طرح به تأسیس شرکت منجر نشدند.

این آمار نشان می‌دهد حدود 60 درصد طرح‌های مورد حمایت به شکل‌گیری شرکت‌های جدید انجامید.

در ترکیب نیروی انسانی فعال در این برنامه، 114 دانشجوی کارشناسی ارشد، 95 فارغ‌التحصیل، 86  عضو هیئت علمی، 70 دانشجوی کارشناسی، 62 دانشجوی دکتری و 18 پژوهشگر دکتری حضور داشتند.

دانشگاه صنعتی شریف , دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران , دانشگاه صنعتی شریف , دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران , دانشگاه صنعتی شریف , دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران , دانشگاه صنعتی شریف , دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران , دانشگاه صنعتی شریف , دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران ,

انتهای پیام/


لینک خبر در وبسایت tasnimnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *