اخبار فرهنگ و هنر, اخبار کتاب و مطبوعات

بازخوانی فعالیت پنهان یک جاسوس بعد از ۴۴سال

بازخوانی فعالیت پنهان یک جاسوس بعد از ۴۴سال

 یکی ازاین اقدامات ماجرای پناهندگی یکی از افسران ارشد اطلاعات شوروی به نام “ولادیمیر کوزیچکین “به سفارت بریتانیا در ایران ومتعاقب آن انتقال اطلاعات او مبنی بر انجام کودتای قریب الوقوع توسط حزب توده با پشتیبانی شوروی بود .

هرچند این موضوع به حوادث سال‌های ۱۳۶۰ -۱۳۶۲ مربوط است اما یک نویسنده انگلیسی به نام بن مک اینتایر ماجرای ولادیمیر کوزیچکین را در  کتابی با عنوان “ ردوود ،داستان ناگفته جنگ سرد وخارق العاده ترین جاسوس آن دوران  “را در۵۱۱ صفحه ، اردیبهشت امسال (۱۴۰۵ )در لندن منتشر می کند ، یکی از دوستان چندروز قبل PDF آن را برایم ارسال کرد که  بازنشرمی کنم .

بازخوانی یک فعالیت پنهان بعد از ۴۴ساللینک دانلود کتاب ردوود

(یادآوری می شود ۳۶ سال قبل کتابی با عنوان کا گ ب در ایران ،با ترجمه اسماعیل زند و حسین ابوترابیان که حاوی خاطرات کوزیکچین می باشد چاپ شده است)

کتاب حاضر روند زندگی اورا به عنوان یک مامور سازمان اطلاعاتی شوروی سابق با تلفیقی از مسایل اجتماعی ،سیاسی وحتی شخصی به صورت یک رمان پر جاذبه وکشش دار ،غیر از چند فصل آخر ،روایت کرده .

هرچند در فصول پایانی کتاب مطالبی خسته کننده و افراطی در مورد نقش کوزیچکین وبرخی مطالب که به اصل بحث مربوط نیست ،مطرح می شود نظیر  “کوزیچکین تاریخ ایران راتغییر داد ،توازن قدرت را در خاورمیانه دگرگون کرد و نقشی محوری در یکی از پنهانی ترین منازعات دوران جنگ سرد ایفا کرد “

با همین دیدگاه نویسنده کارویژه ای برای کوزیچکین قایل است ،ومدعی است ، دو سازمان اطلاعاتی امریکا وانگلیس توانستند با بهره گیری از او و پیاده کردن یکی از بهترین فعالیت های پنهان”مقابله با شوروی از طریق نیروی نیابتی(ایران )”با کمترین هزینه مهم‌ترین دغدغه سیاسی امنیتی غرب را ازبین ببرند . برآورد اطلاعات سازمان ملی اطلاعات مرکزی امریکا اعلام کرد خطر کودتای کمونیستی وبه دست گرفتن قدرت در ایران از سوی شوروی دیگر از میان رفته است “به قول نویسنده بعد از کودتا و تجاوز نظامی شوروی به افغانستان (در دی ماه سال۱۳۵۸) با اجرای یک فعالیت پنهان با هماهنگی بریتانیا ‌امریکا ”کابوسی که از زمان سقوط شاه ذهن غرب را به خود مشغول کرده بود،پایان یافته بود” 

مطالعه این کتاب را به علاقمندان به مسایل جاسوسی و به ویژه آشنایی بیشتر با نوع فعالیت های پنهان قدرتهای خارجی وچگونگی تاثیرگذاری آنها بر تصمیم سازی و تصمیمات مسئولین ،توصیه می کنم.

لینک خبر در وبسایت مرجع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *