اخبار سیاسی

ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی و دندانپزشکی در سال 1406 تعیین شد

کنکور 1405 زیر ذره‌بین عدالت آموزشی/دهک درآمدی به صندلی دانشگاه رسید

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری رز نیوز به نقل از تسنیم، غلامرضا بصیرنیا، دبیر شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تشکیل پانصد و نود و نهمین جلسه این شورا گفت: در این جلسه که با حضور اعضای این شورا برگزار شد؛ ماده واحده ساماندهی ظرفیت پذیرش پزشکی و دندانپزشکی عمومی در سال  1406 و برخی مناسبتهای نامگذاری تقویم، طرح و تصویب شد. 

بصیرنیا با اشاره به مصوبات قبلی شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه افزایش ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی عمومی از سال 1400 به این سو افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان سنجش آموزش کشور، سازمان نظام پزشکی و سازمان تأمین  اجتماعی؛ آمار و ارقام مستند خود را در این خصوص به دبیرخانه ارائه کرده بودند.

وی افزود: در این جلسه؛ گزارش مفصلی از اهداف سیاستی شورای عالی در تأمین پزشک و داندانپزشک مورد نیاز کشور در مناطق محروم و کم برخودار و آماده سازی نظام سلامت برای مواجهه با پدیده سالمندی و نیز میزان پذیرش دانشجو در دو رشته مذکور بین سال های 1395 تا 1405 به منظور دستیابی به سرانه 20 پزشک به ازاء هر صد هزار نفر در سال 1410 و 70 دندانپزشک به ازاء هر صد هزار نفر در سال 1415 و نیز وضعیت موجود پزشک و دندانپزشک در سطح کشور و استان ها و مقایسه آن با سایر کشور از سوی دبیرخانه شورا و وزارت بهداشت، درمان آموزش پزشکی ارائه شد.

دبیر شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تصمیم جلسه؛ تصریح کرد: شورا ضمن تأیید اجرای مصوبات قبلی در خصوص افزایش سالانه 20 درصد ظرفیت پزشکی عمومی و نیز افزایش سالانه ظرفیت دندانپزشکی عمومی به صورت پلکانی تا سال 1405، به منظور اجرای نیاز محور مصوبات این شورا و  قانون برنامه هفتم پیشرفت، صیانت از کیفیت آموزش پزشکی و رعایت ظرفیت استاندارد آموزشی و با امعان نظر به شرایط خاص کشور، مقرر کرد ظرفیت پذیرش دو رشته پزشکی و دندانپزشکی عمومی مندرج در دفترچه آزمون سراسری سال 1406؛ کماکان مطابق ظرفیت پذیرش کل این دو رشته در دفترچه آزمون سراسری سال 1405، با کسر ظرفیت منتقل شده از سال 1405 به مهر سال 1406، تعیین و با توجه به احتساب  30 ‌درصد از ظرفیت پذیرش سال 1406 برای پذیرفته‌شدگان  آزمون سراسری 1405، اختلاف ظرفیت احتساب شده، برای آزمون سال 1406 از طریق افزایش ظرفیت پذیرش سایر رشته‌های گروه پزشکی متناسب با نیاز نظام سلامت جبران گردد.

بصیرنیا افزود: مقرر شد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ظرف مدت شش‌ماه برنامه خود برای تأمین نیروی انسانی مورد نیاز رشته‌های علوم پزشکی در مناطق محروم کشور را، با تأکید بر بومی‌گزینی در آزمون سراسری و حمایت مالی از خدمت دانش‌آموختگان این رشته‌ها در مناطق محروم به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه نماید. همچنین؛ به این وزارت مأموریت داده شد در چارچوب قوانین، بسته سیاست‌های مکمل شامل ایجاد مسیرهای جذاب برای استعدادهای برتر در رشته‌های راهبردی، پیشنهاد اصلاحات لازم در سهمیه‌‌ها با تأکید بر بومی‌گزینی در همه رشته‌های موردنیاز نظام سلامت  و اصلاح کوریکولوم و روش‌های آموزشی با هدف افزایش بهره‌وری ظرفیت موجود را تهیه و حسب مورد به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد نماید.

دبیر شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تصویب 6 مناسبت تقویمی جدید در جلسه مذکور افزود: امسال؛ 18 مناسبت تقویمی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است که در شرف توشیح و ابلاغ از سوی رئیس محترم جمهور است. 

انتهای پیام/

لینک خبر در وبسایت tasnimnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *