اخبار فوتبال, اخبار ورزشی

فرار دبیرکل کنفدراسیون فوتبال آفریقا در میانه آشوب!

2436306

به گزارش رزنیوز به نقل از ورزش سه، ورون موسنگو اُمبا از دبیر کلی کنفدراسیون فوتبال آفریقا استعفا داد. خروج موسنگو اُمبا از بدنه مدیریتی کاف در زمانی رخ می‌دهد که این نهاد با یک بحران اعتماد بی‌سابقه دست و پنجه نرم می‌کند. پس از تصمیمات جنجالی مبنی بر پس گرفتن عنوان قهرمانی جام ملت‌های آفریقا ۲۰۲۵ از تیم ملی سنگال و تعویق ناگهانی مسابقات زنان در آخرین لحظات، استعفای دبیرکل نمک بر زخم‌های عمیق فوتبال این قاره پاشیده است. او که دست راست پاتریس موتسپه، رئیس کاف محسوب می‌شد، در بیانیه روز یکشنبه خود به شکلی کنایه آمیز به حواشی دوران حضورش اشاره کرد.

موسنگو اُمبا در بخشی از بیانیه خداحافظی خود نوشت: «حالا که توانستم ابهامات و شک و تردیدهایی را که برخی با تمام توان علیه من به راه انداخته بودند برطرف کنم، با خیالی آسوده و بدون هیچ اجباری بازنشسته می‌شوم. من کاف را در حالی ترک می‌کنم که از هر زمان دیگری شکوفاتر و ثروتمندتر است.» این مدیر ۶۶ ساله که اصالتی کنگویی دارد اما با پاسپورت سوئیسی فعالیت می‌کرد، پیش از این به دلیل ادامه حضور در پست خود فراتر از سن قانونی بازنشستگی (۶۳ سال) تحت فشار شدید منتقدان بود. همچنین اتهاماتی مبنی بر ایجاد فضای مسموم در محیط کار علیه او مطرح شده بود که البته در تحقیقات داخلی تبرئه شد.

2436306

‌بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، دبیرکلی فدراسیون به صورت موقت روی دوش سامسون آدامو، مدیر مسابقات کاف قرار گرفته است. این جابه‌جایی در شرایطی رخ می‌دهد که همه منتظر رای نهایی دادگاه حکمیت ورزش (CAS) درباره شکایت جنجالی سنگال هستند. موضوع شکایت اتفاق‌های عجیب و غریب پس از فینال جام ملتهای آفریقا است. سنگال در خاک مراکش موفق شد میزبان را یک بر صفر شکست دهد، اما کاف به دلیل اتفاقات عجیب آن مسابقه، ورق را به سود مراکشی‌ها برگرداند و اعلام کرد مراکش، قهرمان آفریقا است.

در آن فینال تاریخی، درحالیکه بازی در وقت‌های تلف شده با تساوی بدون گل دنبال می‌شد، داور یک پنالتی جنجالی به سود مراکش میزبان اعلام کرد که با اعتراض شدید و خروج ۱۷ دقیقه‌ای بازیکنان سنگال از زمین همراه شد. پس از بازگشت تیم، مراکش پنالتی را از دست داد و سنگال در وقت‌های اضافه گل قهرمانی را زد. با این حال، پس از شکایت فدراسیون مراکش، کاف نتیجه را ۳ بر صفر به سود مراکش تغییر داد و جام را از چنگ سنگالی‌ها ربود. با رفتن دبیرکل، بحران مشروعیت در فوتبال آفریقا وارد فاز جدیدی شده و همه نگاه‌ها به دادگاه عالی ورزش است تا تکلیف فوتبال آفریقا را روشن کند. 

لینک خبر در وبسایت مرجع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *